Een eetstoornis overwinnen, kan dat?

In dit informatieve boek geeft Greta Noordenbos als ervaren onderzoekster een uitgebreide beschrijving van zowel de kenmerken en achtergronden als de diverse behandel- en herstelmogelijkheden van eetstoornissen. Als unieke uitgangspunt gebruikt zij daarbij de vele vragen die bij cliënten en naasten spelen. Naast theorie vind je in dit boek tips waar je op kunt letten bij behandelkeuzes en vorm je een duidelijk beeld van wat je te wachten staat in je herstelproces – herstel betekent meer dan een gezond eetpatroon aanleren.

Ondanks het wetenschappelijke karakter is het boek goed toegankelijk door gebruik van duidelijke taal een heldere structuur. Al met al is het een compact en uitermate leerzaam naslagwerk dat je wegwijs maakt en houvast geeft in de wereld van eetstoornissen. Het geeft je antwoord op de meest gestelde vragen en is daarmee een aanrader voor iedereen die met eetstoornissen in aanraking komt – speciaal voor degenen die niet alleen praktisch advies willen, maar ook geïnteresseerd zijn in de theorie erachter.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam, jaar 2014
Auteur: Greta Noordenbos
ISBN: 978-90-589-8263-6
Prijs: € 22,05

MENU
WEET