Monster & Mo, nooit meer eetverslaafd

Een eetverslaving is misschien wel de ingewikkeldste verslaving die er is: met eten kun je immers niet stoppen. Auteur Rosier schreef een persoonlijk boek over een acht jaar durend gevecht met eetstoornissen. Zij worstelde met anorexia en boulimia en zocht op allerlei mogelijke plekken naar de oplossing voor haar eetprobleem: van zelfhulpgroepen tot intense therapiesessies in Amerika. Een zoektocht naar paranormale geneeskunde en spirituele ontwikkeling bracht uiteindelijk alles samen en vormde de basis van haar herstel en huidige levenshouding. Inmiddels is het 25 jaar geleden dat Rosier haar monster heeft verslagen. Haar ideeën over herstellen van een eetstoornis wijken sterk af van strategieën als dwang, eetplannen en diëten, veelal gebruikte technieken in de zorg. Dit boek biedt een frisse blik op herstel en is ook voor niet-eetverslaafden interessant om te lezen.

Uitgever: Cichorei, 2009
Auteur: Monique Rosier
ISBN: 978 90 6038 636 1
Prijs: € 27,50

MENU
WEET