Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?

Inez van Oord is bekend van de magazines Happinez en Seasons. Zij beschrijft in het eerste deel van het boek haar persoonlijke ervaringen met succes, teleurstellingen, verlies en te allen tijde weer opstaan en doorgaan vanuit eigen kracht en overtuiging. Op basis van zogenaamde levenscirkels laat zij zien hoe ze tot haar keuzes is gekomen en nog belangrijker, welke waarden daaraan ten grondslag lagen.

Levenscirkels bestaan uit verschillende onderdelen waarbij het voortdurend balanceren is tussen persoonlijke groei, materialisme, het collectief en technologie. Het belangrijkste is om uiteindelijk in het midden van de cirkel uit te komen. Om daar te komen is niet altijd makkelijk, omdat gewoonten als angst, verspilling en eenzijdigheid ons van het midden wegtrekken. Echter, als je duidelijk voor ogen hebt wat jouw waarden zijn en je jouw levenscirkel als kompas ziet, voelen keuzes goed aan en sta je in verbinding met jezelf en de ander. Het boek helpt je hierbij omdat je in het tweede deel zelf aan de slag moet met onder andere vragen over wat je wil veranderen en hoe je in beweging kunt komen.

Het mooie aan dit boek, is dat het je continue triggert om zelf na te denken en keuzes te maken, waardoor je er niet aan ontkomt om na te denken over je eigen idealen en waarden. Een leuk pluspunt aan dit boek zijn de korte quotes, het prettige lettertype en de illustraties waardoor het prettig leest.

Uitgever: Kosmos Uitgevers, 2015
Auteur: Inez van Oord
ISBN: 978 90 215 5987 2
Prijs: € 15,-

MENU
WEET