Olga morgen dans ik weer

Perfectionisme, een schijnwereld en onmacht. Hoewel haar boek zich afspeelt in een tijd dat anorexia nog niet als ziekte werd erkend, raakt Van Wiggen thema’s die nog steeds angstaanjagend actueel zijn. In 256 pagina’s sleept ze de lezer mee door het waargebeurde levensverhaal van Olga Haas, een prima ballerina wiens leven werd verwoest door de slopende combinatie van een eetstoornis en een alcoholverslaving.

Gelukkig veroorlooft de auteur zich om bepaalde momenten door de ogen van de danseres te vertellen. Daardoor worden zelfs balletleken in het verhaal meegezogen. Dat Olga lastig te doorgronden was, wordt weerkaatst in het boek. Het is een knappe verzameling van puzzelstukjes. Toch is het plaatje niet helemaal compleet. Net als haar omgeving destijds krijgt de lezer – ondanks de (triggerende) foto’s in de bundel – geen totaalbeeld van Olga. Bepaalde middenstukjes heeft de balletlegende meegenomen in haar graf.

Uitgever: de Geus, jaar 2016
Auteur: Femke van Wiggen
ISBN: 9789044524741
Prijs: € 15,99

MENU
WEET