De eenzaamheid van priemgetallen

Paolo Giordano mag dan natuurkundige zijn, zijn bèta-achtergrond is alleen terug te zien in het woord ‘priemgetallen’ in de titel van de roman waarmee hij in 2008 in Italië debuteerde. De manier waarop hij de pagina’s met eenzaamheid weet te doordrenken maken dit werk een waar literair hoogstandje. Met de roman sleepte Giordano al meerdere prijzen binnen en inmiddels is zijn succesnummer al in 22 talen vertaald.

Hoewel in de roman regelmatig een tijdsprong wordt gemaakt, heeft het boek toch een meeslepende werking. Uitvoerig omschreven psychische problemen, waarvan de vrouwelijke hoofdpersoon met anorexia worstelt, zorgen ervoor dat twee eenzame zielen zich tot elkaar aangetrokken voelen. Ondanks de bijzondere connectie wordt het stel omringd door een sfeer van onuitgesprokenheid. Beide personages zijn namelijk erg gefocust op hun eigen gevoelens. Deze emoties worden overigens niet subtieler omschreven dan ze zijn; Giordano schetst een harde, deprimerende realiteit.

Uitgever: De bezige bij, jaar 2010
Auteur: Paulo Giordano
ISBN: 9789023463733
Prijs: € 15,-

MENU
WEET