Hoe pak ik mijn eetprobleem aan?

Nelson richt zich met dit werkboek op het voorkomen en behandelen van eetstoornissen bij jongeren. Het prettige is dat zij zich qua taalgebruik ook echt richt op jongeren, waardoor het boek makkelijk leest. Ze legt helder uit hoe een eetstoornis zich kan ontwikkelen. Ze behandelt thema’s als eetgewoonten, een vertekend lichaamsbeeld, perfectionisme en het gezin. Meer dan andere auteurs van boeken over eetstoornissen gaat Nelson in op het gezin. Zo wordt gevraagd om een familieportret te tekenen, komt de moeder-dochterrelatie aan bod en wordt aandacht besteed aan familiepatronen.

In het boek wordt gekeken naar de motieven van jongeren die een rol (kunnen) spelen bij hun verstoorde relatie met eten. Door de oefeningen in te vullen kunnen zij erachter komen welke overtuigingen en ervaringen hebben bijgedragen aan de eetstoornis. Het boek biedt ook praktische handvatten hoe om te gaan met die overtuigingen en ervaringen om zo te voorkomen dat een eetstoornis zich verder ontwikkelt. Tot slot staat in het boek de emotionele gereedschapskist, vol met tips om een terugval te voorkomen.

Uitgever: Cadans, 2013
Auteur: Tammy Nelson
ISBN: 978 90 8560 6598
Prijs: € 19,-

MENU
WEET