Calorieën met voelsprieten

Vanessa Pilloni leefde jarenlang met een eetstoornis. Vanaf het moment dat ze inzicht kreeg in haar hooggevoeligheid wist ze te herstellen. Op basis van haar eigen ervaring en gesprekken met lotgenoten legde ze een verband: bijna iedereen met een eetstoornis is ook hooggevoelig.

Hoe het is om deze karaktereigenschap te bezitten, legt de schrijfster uit aan de hand van haar eigen levensverhaal. Dit wisselt ze af met stukjes theorie en citaten van lotgenoten ter onderbouwing. Een korte vragenlijst in dit boek geeft je een eerste indruk van de mate waarin jij zelf hooggevoelig bent. Praktische tips en oefeningen helpen je om op diverse gebieden in je leven met deze karaktereigenschap om te gaan.

Ondanks het feit dat echte wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt, is dit boek nuttig voor iedereen die hooggevoelig is. En een aanrader als je daarnaast ook een eetstoornis hebt. Want voor je herstel kan het bewust worden van je eigen hooggevoeligheid en het hiermee leren omgaan een doorbraak vormen. Daarmee is dit boek ook zinvol voor therapeuten die mensen met eetstoornissen behandelen.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: Saam Uitgeverij, jaar 2017
Auteur: Vanessa Pilloni
ISBN: 978-94-922-6116-8
Prijs: € 16,95

MENU
WEET