Stop

Jessica Broekhuis is bekend van tv, een wereldje waar zij na haar studententijd in terecht is gekomen. In het snelle leventje wat daarbij komt kijken verliest zij zich in de vele feestjes, drank, drugs en gokken. Ze kampt vervolgens 16 jaar lang met verschillende verslavingen die ervoor zorgen dat zij steeds verder af komt te staan van zichzelf en haar omgeving. Tot zij op een punt belandt dat het echt niet meer gaat en ze op haar 46ste naar Afrika afreist om daar in haar eentje voor zes maanden in een rehabkliniek te rehabiliteren.

In haar boek beschrijft zij hoe haar dagen in de kliniek waren en hoe zij omging met therapeuten die haar continu een spiegel voorhouden. Naast die maanden in de kliniek vertelt Broekhuis ook hoe het herstel daarna pas echt begint als je weer in het ‘gewone’ leven terugkomt. Het is een eerlijk boek over de vernietigende gevolgen van een verslaving, voor zowel de verslaafde zelf als voor zijn of haar omgeving. Door Broekhuizens eerlijke en geestige manier van schrijven leest het boek erg makkelijk weg en krijg je ook echt een inkijk in de wereld van een verslaafde. Het boek is niet alleen een aanrader voor iemand die verslaafd is, maar ook zeker voor mensen die in hun omgeving te maken hebben met verslaafden.

Uitgever: Lev, 2016
Auteur: Jessica Broekhuis
ISBN: 9789400507746

MENU
WEET