Eetstoornissen voor gevorderden

Wanneer je kind worstelt met een eetstoornis, beïnvloedt dit in ernstige mate ook de rest van het gezin. Als ouder wordt je plotseling geconfronteerd met vragen waar je normaal gesproken niet over na hoeft te denken. Wat zijn mijn grenzen en hoe stel en bewaak ik deze? Hoe zorg ik dat mijn kind weer gaat eten? Hoe ga ik om met de leugens en de eeuwige strijd? Het boek Eetstoornissen voor gevorderden geeft antwoord op deze vragen. De meeste ouders weten weinig of niets van eetstoornissen. Logisch, want als je er nooit mee te maken hebt gehad is er ook geen reden om je erin te verdiepen. Toch is je rol als ouder een van de belangrijkste wanneer het gaat om het herstel van je kind. Annemarie Klee schreef dit boek vanuit haar kennis als therapeut en persoonlijke ervaring als moeder van een dochter die is hersteld van anorexia. Het boek gaat niet alleen over eetstoornissen maar vooral over jouw rol als ouder in het proces naar herstel. Het boek is bedoeld om je als ouder inzicht te geven in de ziekte, je kennis over eetstoornissen en de aanpak ervan te vergroten, je te ondersteunen en handvatten te bieden die direct in de praktijk toepasbaar zijn. Het is geen behandelmethode voor eetstoornissen, maar sluit aan op de reguliere behandeling waardoor de eetstoornis ook thuis geen kans krijgt om het destructieve gedrag voort te zetten.

Auteur: Annemarie Klee
Prijs: € 45,-
Jaar uitgave: 2016 (niet meer leverbaar)

MENU
WEET