Deskundig door de verslaving – praktijken en dilemma’s bij de inzet van ervaringsdeskundigheid

Gezien dit boek ongeveer vijf jaar geleden werd uitgegeven, is het niet zo verbazingwekkend dat de tekst vooral voor de hand liggende informatie bevat. Deskundig door de verslaving werd gemaakt in opdracht van het domein Verslavingskunde van het Windesheim en vormt een soort kennismaking met en handleiding voor ervaringsdeskundigheid binnen de verslavingszorg.

Zo wordt aan de hand van praktijksituaties beschreven hoe ex-verslaafden een positieve bijdrage kunnen leveren aan het herstel van verslaafden. Tegelijkertijd wordt gekeken naar de risico’s van deze samenwerking en wordt er ingegaan op het beleid rondom het werken met ervaringsdeskundigen. Honderden gesprekken leidden tot dit theoretische handwerk, waarin op schrift staat wat inmiddels voor veel betrokkenen al bekend is.

Op de bijbehorende dvd zijn amateuristische filmpjes te zien die een aantal discutabele praktijksituaties schetsen. Dit beeldmateriaal doet oubollig aan en vermoedelijk is het voor studenten, die dit boek gebruiken als eerste kennismaking met de ervaringsdeskundigheid binnen de zorg, leerzamer is deze stof zelf uit te beelden tijdens een rollenspel in een werkcollege.

Uitgever: SWP Uitgeverij B.V., jaar 2012
Auteur: Alie Weerman e.a
ISBN: 9789088503719
Prijs: € 31,-

MENU
WEET