Emotieregulatie als basis van het menselijk bestaan

Een beetje biologiefanaat zal smullen van dit wetenschappelijke boek, waarin neurologische termen regelmatig terugkeren. Psychiater, psychotherapeut en supervisor Nelleke Nicolai duikt in dit werk in de biologische systemen achter affecten, gevoelens en emoties. Voor wie wat wetenschappelijke voeding aandurft, is dit werk zeker een aanrader.

Op toegankelijke wijze en vanuit haar praktijkervaring weet Nicolai diepgewortelde ideeën over emotieregulatie te ontgronden; er zitten namelijk wezenlijke verschillen tussen het reguleren van gevoelens en emoties. Ze schetst hierbij de relatie tussen de psychische, biologische en aangeboren elementen van emoties en gebruikt daarbij waargebeurde situaties ter ondersteuning. Dat evenwicht in het reguleren van emoties voor veel mensen niet vanzelfsprekends is, maar getraind moet worden is een boodschap die tussen de pagina’s door sijpelt.

Het boek bevat geen concreet plan van aanpak waarmee je aan de slag kunt gaan. Het werk moet vooral worden gezien als een manier om de eigen wetenschappelijke kennis over het gevoelsleven te verdiepen.

Uitgever: Bohn Stafleu Van Loghum B.V., jaar 2016
Auteur: Nelleke Nicolai
ISBN: 9789491969140
Prijs: € 34,95

MENU
WEET