PAASZ? Wat als je moeder wordt opgenomen op de PAAZ

Dit boek neemt je mee in een verhaal over een broer (8) en zus (6) die worden geconfronteerd met het feit dat hun moeder moet worden opgenomen op de PAAZ.

In het verhaal wordt duidelijk dat ze beiden de opname van hun moeder heel anders beleven. Als oudere broer vindt Daan dat hij zich moeten vermannen en niet mag laten merken aan zijn zusje of familie dat hij het toch wel spannend vindt om bij zijn moeder op bezoek te komen. Zijn zus Roos daarentegen wil niets liever dan op bezoek bij mama. Uiteindelijk is het de verpleging op de PAAZ die Daan helpt, met steun van zijn familie om over zijn angst heen te komen.

Schrijver Van de Sande is zelf op 18-jarige leeftijd opgenomen geweest op de PAAZ. Ze merkte tijdens haar opname dat er nog maar weinig bekend is over de PAAZ en daarom heeft ze haar ervaringen verwerkt in een kinderverhaal. Een bijzonder boek waarbij de wisselwerking tussen broer en zus, ouders en opa en oma duidelijk naar voren komt. Een klein inkijkje in procedures op de PAAZ.

Uitgever: Eigen beheer, jaar 2017
Auteur: Sarli van de Sande
ISBN: 978-94-022-3610-1
Prijs: € 19,49

MENU
WEET