Stilte

Erling Kagge is een Noorse avonturier, schrijver en uitgever. In 1993, toen Kagge 29 jaar oud was, liep hij als eerste mens ter wereld alleen naar de Zuidpool. Een tocht van 1310 kilometer, waarbij hij zijn eigen voorraden eten en brandstof meesleepte. Uiteindelijk duurde de tocht 50 dagen, zonder enig contact met de buitenwereld te hebben.

In dit boek gebruikt Kagge zijn ervaringen als ontdekkingsreiziger en bergbeklimmer om het onderwerp Stilte te onderzoeken. Hij stelt zichzelf drie vragen: wat is stilte? Waar kun je het vinden? Waarom is het nu belangrijker dan ooit? Het boek gaat niet alleen over de persoonlijke ervaringen van Kagge zelf, maar neemt ook de wereld waarin we nu leven onder de loep. Volgens Kagge heb je in de wereld van nu twee keuzes: of je blijft doen wat je aan het doen was, of je kiest voor de andere weg en blijft stilzitten en wachten tot het lawaai in je hoofd ophoudt om alleen met jezelf te zijn.

Uitgever: Lev, jaar 2017
Auteur: Erling Kagge
ISBN: 9789400508620
Prijs: € 18,99

MENU
WEET