Friet in de kliniek

De Limburgse Marit is 21 als ze ontdekt dat ze anorexia heeft. Ze studeert in Amsterdam, heeft lieve vriendinnen en een vriendje. Ze gaat in therapie maar wil eigenlijk niet echt van haar eetstoornis af. Ze blijft zichzelf voor de gek houden en rondt ‘op cola light’ zelfs haar bachelor – scriptie succesvol af. Totdat ze te veel af is gevallen, instort en wordt opgenomen in een kliniek. Daar houdt haar anorexia, haar wil om in controle te blijven, nog lang de overhand.

Wat moet ze bijvoorbeeld vinden van de wekelijkse verplichte portie friet in de kliniek? Maar Marit ont – dekt dat hoe meer ze aankomt, hoe meer haar lichaam weer in staat is om emoties te voelen. Ze weet haar angsten te overwinnen en maakt persoonlijke keuzes die haar leven veranderen. Het boek is positief en ontroert regelmatig. Herkenbaar voor wie zelf anorexia heeft gehad, en hoopvol voor degenen – en hun naasten – die er nog middenin zitten.

Uitgever: Moon, jaar 2017
Auteur: Marit Brugman
ISBN: 9789048839759
Prijs: € 14,50

MENU
WEET