Schrijf je vrij

Schrijf je vrij is een origineel boek. Als je aan jezelf schrijft, kun je misschien de oplossing voor een probleem vinden. De auteur gaat er vanuit dat ieder antwoord in jezelf zit, alleen moet je weten waar je moet zoeken.

Ze legt in dit boek tot in detail uit hoe je dat kunt doen, volgens de methode: Mindful Analysis. Eigenlijk is deze methode al heel oud, en gemaakt om mensen via internet te begeleiden, door e-mails, die ze dan schrijven aan een Mindful Analist. De auteur vroeg zich af of mensen dit ook alleen (zonder Mindful Analist) konden doen, door aan zichzelf te schrijven, of bijvoorbeeld naar een vriend(in).

In het boek wordt alles uitgelegd, en ook staan er veel voorbeelden in van hoe je precies aan jezelf kan schrijven. Eigenlijk begin je met het schrijven van een brief aan jezelf, over een probleem waar je op dat moment mee zit. Dan lees je het, en kun je vragen achterhalen uit die brief. Het voordeel is dat je door te schrijven, een kans krijgt om je probleem goed te bekijken. Iets wat in het dagelijks leven nog weleens lastig kan zijn door patronen en drukte.

Het is aan te raden om dagelijks wat te schrijven, en dan ook gedurende een paar weken. Je blijft dan goed gefocust op je probleem, en heb je weinig last van afleiding. Het boek leert je schrijven over jezelf, maar ook over je angsten, onzekerheden en vragen over relaties. Je moet je verhaal goed teruglezen, en er vragen over stellen die je verder helpen de diepte in te gaan en uit te vinden waarom je doet wat je doet. En: wat je eraan kunt veranderen.

Uitgever: Kosmos Uitgevers, jaar 2016
Auteur: Mirjam Windrich
ISBN: 9789021562865
Prijs: € 20,-

MENU
WEET