Spel van Verlangens

Spelenderwijs meer inzicht krijgen. Behoeften spelen een belangrijke rol in je leven. Ze bepalen een groot deel van je gedrag. Het gaat daarbij niet alleen om je behoeften die vanuit jezelf komen, maar ook om hetgeen de omgeving van jou verlangt. Voor veel mensen is (niet) eten en/of snaaien een manier om een behoefte te vervullen. Je voelt je bijvoorbeeld zo ontevreden over jezelf dat je hierdoor gaat eten. Eten geeft je de behoefte troost. Of je weet niet hoe je om moet gaan met ruzie en niet eten geeft je de behoefte veiligheid?

De bedoeling van dit kaartspel is je te helpen bij het orde scheppen binnen de wirwar aan behoeften, zodat je van daaruit keuzes kunt maken voor gedrag dat zo goed mogelijk aansluit bij jouw wensen. Als je weet waar je echt behoefte aan hebt, wordt je leven vaak een stuk eenvoudiger. Het spel bestaat uit drie onderdelen: behoeften, gevoelens en gedrag. Het koppelen van deze drie onderdelen aan elkaar levert vaak nieuwe inzichten op. Je kunt bijvoorbeeld ontdekken welk effect een onvervulde behoefte heeft op je gevoel en je gedrag of welke behoeften met elkaar samenhangen.

Je kunt het spel al – leen spelen, maar het levert meestal meer op als dit doet met een gesprekspartner of coach.

Uitgever: Gerrickens, Uitgeverij, jaar 2009
Auteur: Peter Gerrickens en Marijke Verstege
ISBN: 9789074123211
Prijs: € 29,95

MENU
WEET