Leven met een onzichtbare stoornis

Geïnspireerd door de documentaire ‘Emma wil leven’ vertelt Anita Borro als 55-jarige in dit autobiografische boek over het herstelproces van haar eetproblemen, van anorexia naar boulimia en weer terug. Ze beschrijft op herkenbare en openhartige wijze dat je wel uitbehandeld kan zijn, maar – onzichtbaar voor anderen – nog levenslang eet-verstoord kan blijven.

Toch gaat het boek niet over eetproblemen. Het gaat over loslaten. Tijdens een reis naar Nepal, waarin ze zichzelf letterlijk stapje voor stapje overwint, bevrijdt ze zich van haar verleden en van haar strenge, beoordelende zelf.

Het is ontroerend om te lezen hoe groot haar kracht en wil is om zichzelf te leren kennen en om verder te komen in het leven. Als lezer leer je Anita vooral kennen in de periode van herstel, soms is het jammer dat je niet meer weet over de jonge Anita en de oorzaken van haar eetproblemen. Een mooi boek dat inspireert om altijd eerlijk naar jezelf te blijven kijken.

Uitgever: Bullseye Publishing, jaar 2017
Auteur: Anita Borro
ISBN: 9789491920400
Prijs: € 19,60

MENU
WEET