Mindful Leven bij Tegenslag

Veel mensen krijgen te maken met tegenslag in hun leven, zoals het verliezen van een baan of het krijgen van een ziekte. Ons brein is geneigd om in die situaties te reageren met crisisdenken: paniek slaat toe, je focus is gericht op rampspoed en je verliest je omgeving uit het oog. Waarom is crisisdenken zo hardnekkig?

In dit boek geeft de auteur uitleg over de werking van crisisdenken en slaagt hij erin om je te prikkelen een waardevol leven te blijven leiden, ondanks tegenslag. Daarbij maakt hij ge – bruik van de principes van de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Met de vele tips en diverse oefeningen wordt je uitgedaagd om je focus op rampspoed meer los te laten, stil te staan bij wat je op dit moment ervaart aan ongemak en te verdragen wat dit bij je oproept.

Je leert te ontdekken wat voor jou van waarde is in je leven. Duidelijke praktijkvoorbeelden vormen daarbij een prettige aanvulling op de theorie. Verder is het boek makkelijk leesbaar en met 112 pagina’s niet te dik. Kortom, een boek geschikt voor iedereen die bij tegenslag toch een waardevol leven wil leiden. Wie wil dat nu niet?

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: Lannoo Campus, jaar 2014
Auteur: Jaap Spaans
ISBN: 9789401414760
Prijs E-boek: € 14,99

MENU
WEET