Tot je valt

Tot je valt is een roman over Geesje en haar vader Nico, die elk op hun eigen manier omgaan met het vertrek van de moeder van Geesje. Beiden zijn niet in staat hun verdriet om haar vertrek te verwerken. Nico vervalt in onmacht, Geesje probeert haar vader te redden en te troosten. Zij is de moeder geworden, haar vader het kind. Om dit vol te kunnen houden mag ze van zichzelf niets voelen. Niet eten geeft haar die mogelijkheid, en daar is ze goed in. Ze stoot iedereen van zich af, vooral haar moeder.

Het boek is geschreven door de ogen van zowel Nico als Geesje, waardoor je je als lezer met allebei kan identificeren en wordt meegezogen in het geluk van het jonge gezin en het verdriet van hen beiden na het uiteenvallen ervan. Martens gebruikt korte, rake zinnen. Het verhaal ontroert, zeker als blijkt dat Geesje nog maar zeer weinig weegt en zich niet wil laten helpen.

Uitgever: HarperCollins Holland, jaar 2017
Auteur: Lidewij Martens
ISBN: 9789402728200
Prijs: € 17,99

MENU
WEET