Traumasporen

Traumatische gebeurtenissen horen bij het leven. Trauma is echter een van de grootste gezondheidsproblemen van deze tijd, niet enkel omdat het een grote rol speelt bij slachtoffers van ongelukken en misdrijven, maar vooral ook door de catastrofale uitwerking van minder zichtbaar maar veelvoorkomend huiselijk geweld, seksueel misbruik, mishandeling en verwaarlozing. Dergelijke ervaringen laten sporen achter.

In dit boek geeft gerenommeerd traumadeskundige Bessel van der Kolk een verrassend helder inzicht in de effecten van traumagerelateerde stress en legt hij uit hoe die stress letterlijk de bedrading van onze hersenen verandert – met name in de gebieden die in dienst staan van het ervaren van plezier, betrokkenheid, controle en vertrouwen.

Gebaseerd op het reguleren en synchroniseren van lichaam en geest door middel van yoga, mindfulness, meditatie, neurofeedback en andere methoden toont hij mogelijkheden voor herstel. Hiermee biedt hij een wetenschappelijk bewezen alternatief voor medicatie en traditionele cognitieve gedragstherapie – en een nieuwe manier om dat wat verloren ging weer terug te winnen.

Uitgever: Uitgeverij Mens! jaar 2016
Auteur: Prof. dr. Bessel van der Kolk

ISBN: 9789463160315
Prijs: € 41,50

MENU
WEET