Lief voor mijn lijf

Sabine Peeters: “Onvoorstelbaar voor velen, maar het is écht oké om gewoon content te zijn met jouw persoonlijke lichaam. Gewoon, zoals het is. Niets meer, niets minder”.
In dit boek bekritiseert ze de manier waarop een onrealistisch ideaalbeeld wordt nagestreefd en probeert ze onwaarheden en foute beelden recht te zetten. Een echte eyeopener die confronterend kan zijn!

Gedreven vanuit haar eigen ervaring schrijft ze over body image, eetstoornissen, schoonheidsideaal, beweging en voeding, de rol van media en de invloed van opvoeding en de directe omgeving. De auteur maakt het boek persoonlijk en levendig door haar eigen verhalen, gedachten en onzekerheden te delen. Openheid over intimiteit en seksualiteit ontbreekt niet.

Een mooi vormgegeven boek met kleur en illustraties. Theorie wordt afgewisseld met wetenschappelijk onderbouwde weetjes. Een alfabet aan opdrachten en tips geven je de kans om zelf aan de slag te gaan. Alhoewel het boek zich vooral op jongeren richt, is het geschikt voor iedereen die een positief zelfbeeld wil ontwikkelen en behouden.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgeverij: Lannoo, jaar 2016
Auteur: Sabine Peeters
ISBN: 9789401436564
Prijs: €19,99

MENU
WEET