Compassie als sleutel tot geluk

Stress en burn-outs zijn niet onbekend in onze huidige maatschappij. Veel mensen zijn gejaagd en hebben moeite om een goede balans te vinden tussen activiteit, ontspanning en spel. In dit boek leer je hoe je deze balans kunt herstellen met compassie. Daarvoor krijgt de lezer uitleg over de werking van het menselijk brein en de verschillende emotiesystemen.

“Chronische zelfkritiek is eigenlijk een vorm van persoonlijk geweld. Er is niets mis met jou!” Aan de hand van verschillende soorten oefeningen word je uitgedaagd om te vertragen, je kwetsbaar op te stellen en te ervaren wat er is, zonder oordeel en kritiek. Je gaat oefenen met dankbaarheid, dat als waardevolle hulpbron wordt gezien.

Het boek is makkelijk leesbaar en heeft een duidelijke opbouw. Er is een prettige verhouding van weinig theorie gevolgd door een verscheidenheid aan oefeningen die direct toepasbaar zijn. Kortom, een onmisbaar hulpboek voor iedereen die stress en zelfkritiek aan de kant wil schuiven en weer wat liever voor zichzelf én anderen wil proberen te zijn.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: Boom, jaar 2015
Auteur: Monique Hulsbergen en Ernst Bohlmeijer
ISBN: 978-90-8953-672-3
Prijs: € 22,50

MENU
WEET