Ouders als bondgenoot

Ouders voelen zich vaak buitenspel gezet als hun kind behandeld wordt voor een eetstoornis. En dat terwijl wetenschappelijk is bewezen dat ouders wel degelijk een belangrijke rol kunnen spelen. Maar hoe doe je dat?

Ondersteund door herkenbare praktijkvoorbeelden beschrijven de auteurs uitvoerig hoe je een eetstoornis bij je kind kan herkennen, waar je op moet letten en hoe je als ouders effectief een front kunt vormen tegen de eetstoornis. Ze gaan in op vragen als: wat gaat er om in het hoofd van mijn kind? en Hoe zorg ik dat mijn kind voldoende eet?

Het lezen van de mogelijke lichamelijke gevolgen kan schokkend zijn en geeft het besef dat een eetstoornis ernstig is. De auteurs benadrukken om niet in de schuld- en waaromvraag te blijven hangen, maar zo snel mogelijk in actie te komen. De diverse behandelmethoden worden uitgebreid besproken.

Het boek is toegankelijk, wetenschappelijk onderbouwd en een steun voor alle ouders. Want ook zij kunnen hun kind helpen om de eetstoornis te verslaan.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: Ekklesia, jaar 2011
Auteur: James Lock, Daniel le Grange
ISBN: 978-90-755-6955-1
Prijs: € 21,99

MENU
WEET