Slank, slanker, slankst

Slank, slanker, slankst is een goed toegankelijk en informatief boek waarin de auteur kort en bondig uitleg geeft over de eetstoornis anorexia nervosa. Hij drukt de lezer daarbij met de neus op de feiten. De lichamelijke, sociale en emotionele gevolgen kunnen beperkend, ernstig en onomkeerbaar zijn. Om de ernst onder ogen te gaan zien, wordt de lezer geprikkeld stil te staan bij de voor- en nadelen van anorexia, zowel op korte als lange termijn.

Verder biedt het boek tips en oefeningen om inzicht te krijgen in het eetgedrag. Je leert je gedachten uit te dagen en stapje voor stapje je eetpatroon aan te pakken. Je kunt je afvragen of iemand met ernstige anorexia door middel van een zelfhulpboek kan genezen. Maar het lezen van dit boek kan je zeker motiveren om hulp te zoeken en/of door te zetten tijdens het herstelproces. Dat maakt het een waardevol boek. Tevens interessant voor naasten die iemand met anorexia beter willen begrijpen en steunen.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: Boom, jaar 2011
Auteur: Jaap Spaans
ISBN: 978-94-6105-238-4
Prijs: € 19,95

MENU
WEET