Gids voor herstel van eetstoornissen

Met dit informatieve boek leer je begrijpen hoe een eetstoornis zich ontwikkelt en krijg je een uitvoerig beeld van de verschillende fases van het vaak moeizame en langdurige herstelproces. Als ervaren onderzoeker geeft de auteur antwoord op vragen als: ‘Hoe raak je gemotiveerd?’ en ‘Wat maakt het zo moeilijk om je eetgedrag te veranderen?’ Ze legt uit dat herstellen meer inhoudt dan een gezond gewicht bereiken. Zo zal je bijvoorbeeld ook moeten werken aan een positieve lichaams- en zelfbeleving en het leren uiten van je emoties. De oefeningen in dit boek helpen je daarbij een eerste stap te zetten.

De theorie is wetenschappelijk onderbouwd en wordt kracht bij gezet met vele ervaringsverhalen. Confronterend en herkenbaar, maar tegelijkertijd kan het je helpen om door te zetten in je herstelproces. De verhalen geven ook hoop: herstel is mogelijk!
Het boek is goed gestructureerd en makkelijk leesbaar. Een aanrader voor iedereen die een uitgebreide kijk wil in de denk- en belevingswereld van een eetstoornispatiënt en het herstelproces in het bijzonder.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: de Tijdstroom, jaar 2007
Auteur: Greta Noordenbos
ISBN: 978-90-589-8122-6
Prijs: € 25,00

MENU
WEET