Slikken

‘Slikken’ is een meeslepende roman over de 57-jarige Dorien die naar een centrum voor eetstoornissen gaat om af te rekenen met haar overgewicht. Haar ervaringen in het centrum worden afgewisseld met het ontroerende verhaal over de omstandigheden waarin ze van haar 10e tot 23e jaar leefde. Langzaamaan wordt duidelijk hoe het karakter van haar moeder en een onaangename situatie op school hebben bijgedragen aan haar verstoorde relatie met eten waarbij emoties een grote rol spelen.

Desi Leijnen weet je hart te raken. Ze weet zo te schrijven dat je de eenzaamheid van Dorien kan voelen. Tegelijkertijd zet ze een inzichtgevend verhaal neer waarbij je opeens kan denken: o, doe ik dat daarom misschien ook zo?! Het verhaal is gebaseerd op haar eigen levenservaringen. Ze gebruikt simpele taal en weet je mee te slepen tot het eind. Kortom, een aanrader voor als je op een boeiende manier inzicht wil krijgen in het waarom van dwangmatig eetgedrag en overgewicht; de oorzaak is vaak veel diepgaander dan een disciplinekwestie.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: Saam, jaar 2017
Auteur: Desi Leijnen
ISBN: 978-94-922-6117-5
Prijs: 17,95

MENU
WEET