Vier vragen die je leven veranderen

Veel mensen hebben last van negatieve gedachten over zichzelf of anderen. Maar zijn ze echt waar? Aan de hand van vier vragen en een zogenoemde omkering leert de auteur je de waarheid te ontdekken via zelfonderzoek. Ze stelt: het is niet het probleem dat ons lijden veroorzaakt, het is onze gedachte over dat probleem. In het begin ervaar je misschien weerstand. Maar zodra je de oplossing van het probleem in jezelf leert vinden, ga je situaties steeds meer aanvaarden zoals ze zijn.

Het boek bestaat voornamelijk uit makkelijk leesbare dialogen waarin de vier vragen worden uitgewerkt. Praktisch daarbij is dat je herkenbare situaties over onder andere het gezin, werk en zelfbeeld direct kunt toepassen op je eigen leven. De auteur gebruikt humor, wat de dialogen luchtig houdt. De beschrijving van haar eigen positieve ervaringen stimuleert om zelf aan de slag te gaan. Een aanrader voor iedereen die wil afrekenen met negatieve gedachten en de rust in zichzelf wil terugvinden.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: Boekerij, jaar 2017
Auteur: Byron Katie
ISBN: 978-90-225-8116-2
Prijs: € 15

MENU
WEET