Een nieuwe naam

In dit autobiografische verhaal vertelt de Noord-Ierse Emma Scrivener open en eerlijk over haar worstelingen met de veranderingen en onzekerheden in haar puberteit, waaronder haar relatie met God. Met haar negatieve zelfbeeld en perfectionistische karakter, vond ze houvast in een eetstoornis. Anorexia gaf betekenis aan haar leven. Maar tegelijkertijd had het een enorm verwoestend effect.

Een pakkend verhaal waarin de schrijfster een uitgebreide kijk geeft in haar denk- en leefwereld en laat zien hoe anorexia slechts een mechanisme is om met andere problemen om te gaan. Een opsomming van haar blijvende lichamelijke klachten confronteert je met de gevaren van een eetstoornis; een waarschuwing en tevens aanmoediging om te (blijven) werken aan je herstel.

Emma’s verhaal geeft ook hoop. Haar leven was bijna ten einde tot ze op het nippertje haar redding vond in Jezus. Dit boek is daarmee een aanrader voor iedereen die worstelt met zijn identiteit en in het bijzonder voor hen die hun betekenis in Jezus zoeken. Emma: “In Hem vinden we betekenis, in Hem vinden we ons doel, onze ware identiteit.”

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: Ark Media, jaar 2013
Auteur: Emma Scrivener
ISBN: 978-90-338-0025-2
Prijs: 15,95

MENU
WEET