Emma wil leven

Op 12-jarige leeftijd kreeg Emma Caris anorexia wat haar vanaf dat moment volledig in de greep hield. In dit boek vertellen zowel Emma, via dagboekfragmenten, als haar naasten over de ingrijpende gebeurtenissen in de jaren die volgden. Je beleeft het verhaal door verschillende ogen waardoor je het gevoel hebt middenin het gezin en de situatie te staan. Je voelt mee met Emma, wiens leefwereld steeds kleiner werd. En die zich onbegrepen, eenzaam en angstig voelde. Tegelijkertijd leef je mee met de omstanders die het beste met Emma voor hadden, maar machteloos stonden.

Een indrukwekkend verhaal dat je hart raakt en je aandacht trekt van begin tot eind. Diverse foto’s maken je beeld van Emma levendig. Uit het boek blijkt duidelijk hoe verraderlijk en verwoestend anorexia is en hoe een heel gezin erdoor getroffen wordt. Daarnaast laat het ook de echte Emma achter de ziekte zien: een spontane meid met humor die grootse dromen en plannen had. Maar ondanks haar levenslust en uiterste inzet om te herstellen, overleed ze op 18-jarige leeftijd.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: Uitgeverij Ten Have, jaar 2019
Auteur: Josha Zwaan
ISBN: 978-90-259-0655-9
Prijs: € 20,00

MENU
WEET