Over Winnen

‘Over Winnen’ is het ervaringsverhaal van Hilde, een bloedfanatieke meid die de top wilde bereiken met hockey. Geïnspireerd door de woorden van haar coach, werkte ze haar vetpercentage naar beneden. Paradoxaal genoeg raakte ze verstrikt in een eetstoornis waardoor hockeyen – haar droom – op den duur onmogelijk werd.

In dit boek vertelt Hilde openhartig over misbruik en schuldgevoel; liegen en manipuleren, presteren en falen en over zich anders voelen dan leeftijdsgenoten. Een indrukwekkend en meeslepend verhaal waarbij wederom duidelijk wordt hoe een eetstoornis je volledig uit de maatschappij kan trekken.

Met een vlotte en boeiende schrijfstijl weet Hilde je aandacht te houden tot het eind. Daarbij geeft ze op heldere wijze haar gedachten en de strijd in haar hoofd weer. Leerzaam voor naasten en herkenbaar voor iemand met een eetstoornis. De inzichten die ze deelt, zetten je aan tot nadenken. Zo zegt ze: “Er zijn veel mensen goed in het hebben van een eetstoornis, maar weinig in het overwinnen daarvan.” Herstellen is dan ook uiteindelijk waar ze goed in wilde worden.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: de Brouwerij, jaar 2018
Auteur: Hilde Houweling
ISBN: 978-90-789-0593-6
Prijs: € 20,00

MENU
WEET