Assertiviteit

Snel boos worden bij een conflict, ja zeggen maar nee denken, zuchten maar niet zeggen wat je echt voelt. Dit zijn signalen van niet-assertief gedrag. Het boek legt uit hoe je assertiever en met meer zelfvertrouwen kunt reageren. Beide schrijfsters hebben ruime ervaring in het geven van lessen en trainingen. Die ervaring is terug te zien aan hoe het boek is opgebouwd.

In het eerste deel van het boek krijg je de kennis over wat assertiviteit precies is, hoe jij je assertiever kunt gedragen en waarom dit zo moeilijk is. In het tweede deel gaat het over hoe je deze kennis uitvoert in de praktijk. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een korte samenvatting. In het boek staan ook assertieve zinnen die je kunt gebruiken bij een gesprek. Aangevuld met passende opdrachten krijg je de kans om te werken aan assertiever communiceren zodat je eindelijk kunt zeggen wat je voelt.

Uitgever: Deltas, jaar 2012
Auteur: Sue Hadfield en Gill Hasson
ISBN: 9789044730517
Prijs: € 22,50

MENU
WEET