Het oordeel voorbij

Silvia Rikmanspoel ontwikkelde rond haar 14e levensjaar de eetstoornis boulimia nervosa. Als laatste deel van haar herstel- en verwerkingsproces liep ze op 42-jarige leeftijd een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Dit boek is een verslag van haar voetreis, de zoektocht naar haar innerlijke zelf en het openbaren van haar grote geheim: haar eetstoornis.

De beschrijving van haar pelgrimservaringen wisselt ze af met het openhartige en ontroerende verhaal over haar jeugd waarin ze opgroeide met een depressieve moeder. Eenzaamheid, angst en onzekerheid speelden een grote rol. Duidelijk wordt hoe haar eetstoornis een manier vormde om hiermee om te gaan.

Al lopende vertelt de schrijfster over haar worstelingen in het leven en komt ze tot inzichten die ook jou kunnen helpen reflecteren op je leven. Zo vraagt ze zich regelmatig af waarom ze alsmaar verder en sneller wil – waarom die prestatiedrang? Kortom: een indrukwekkend, leerzaam en inspirerend verhaal verwerkt in een avontuurlijk jasje. Tevens een mooie manier om kennis te maken met het leven van een pelgrim.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: eigen beheer (te bestellen via www.hetoordeelvoorbij.nl), jaar 2018
Auteur: Silvia Rikmanspoel
ISBN: 978-90-828774-0-3
Prijs: 21,00

MENU
WEET