Leren lijden

Niemand ontkomt eraan, lijden hoort bij het leven. Echter, het verschilt nogal hoe men hiermee omgaat. In een theoretische uiteenzetting van het begrip lijden laat Martin Apello je kennismaken met diverse denkwijzen en levenshoudingen. Daarbij legt hij een verband tussen lijden en het valse beeld dat alles maakbaar is.

Aan de hand van vijf praktijkvoorbeelden maakt de schrijver verschillende vormen van lijden inzichtelijk. Daarbij laat hij zien hoe je hier, afhankelijk van de situatie, op een gepaste manier mee om kan gaan: vechten, vluchten of je erin berusten. Duidelijk wordt dat vechten niet altijd de juiste oplossing is en zelfs averechts kan werken.

Ondanks het theoretische en filosofische karakter, is het boek goed toegankelijk. Op heldere wijze krijg je zicht op de oorzaak van jouw lijden. Blijf jij alsmaar vechten tegen pijn en ongemak dat niet meer te veranderen is? Dan is dit boek zeker een aanrader voor jou. Ook al neemt het je lijden niet weg, het helpt je wel om er lichter mee om te kunnen gaan.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: Boom, jaar 2016
Auteur: Martin Appelo
ISBN: 978-90-895-3942-7
Prijs: € 18,95

MENU
WEET