Overleven met een eetstoornis

Een eetstoornis zorgt vaak voor onbegrip en problemen op het sociale vlak. In dit boek schetst de schrijfster een uitvoerig beeld van de moeilijkheden die je kunt ervaren op school, op je werk of bij andere sociale activiteiten.

Ze laat daarbij diverse levensfases aan bod komen, want zoals ze benadrukt: niet alleen tienermeisjes hebben een eetstoornis. Zo gaat ze in op de interactie met je partner, kind, ouders of vrienden. Een belangrijke vraag daarbij is: hoe hou je het contact open en eerlijk: wat vertel je wel en wat niet?

Herkenbare problemen en dilemma’s, gebaseerd op ervaring van de schrijfster en verduidelijkt met citaten van lotgenoten. Al met al is het een toegankelijk boek dat bijdraagt aan meer begrip. Tevens staat het boordevol bruikbare tips en adviezen die je helpen om een zo goed mogelijk sociaal leven te hebben. Daarmee vormt het een waardevolle aanvulling op de vele zelfhulpboeken die zijn verschenen en is het een steun voor iedereen met een eetstoornis.

Tekst: Tineke Kuipers

Uitgever: Maklu, jaar 2014
Auteur: Karolien Selhorst
ISBN: 978-90-857-5053-6
Prijs: € 25,60

MENU
WEET