Kent u het aanbod van Stichting JIJ voor kinderen en jeugd al?

Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie die ervaringsdeskundige ondersteuning biedt aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis. Voor de doelgroep jeugd fungeren wij als opstap naar – en aanvulling op – behandeling binnen de reguliere zorg. Voor jeugd van 12 tot en met 18 jaar biedt Stichting JIJ:

  • Informatie, steun en advies via; chat/telefoon/inloopspreekuur of op afspraak;
  • Een zelfhulpgroep voor jongeren;
  • Ontspannend en kookactiviteiten in het JIJ-huis; bijv. themamiddagen, workshops, smartphonegebruik, fotografie, film kijken, en het bereiden van een eenvoudige maaltijd of lunch;
  • Op ontwikkeling gerichte activiteiten: bijvoorbeeld motivatiedoosjes maken, hoe om te gaan met onzekerheden en commentaar van klasgenoten, risico’s van social media;

Soms heeft een kind vooral behoefte aan een luisterend oor. Stichting JIJ biedt daarom voor kinderen vanaf 12 jaar de mogelijkheid gratis en anoniem contact op te nemen met haar Informatie-, Advies- en Steunpunt (IAS-punt). De ervaringsdeskundigen staan dagelijks klaar per e-mail, telefoon, chat, maar ook tijdens vaste inloopuren of op afspraak.

Daarnaast beschikt Stichting JIJ over een inloophuis, het JIJ-huis, gevestigd te Rotterdam-Kralingen. Dit is een plek waar iedereen met eetproblematiek welkom is, zij de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, samen met lotgenoten te zijn, te ontspannen en te groeien. Onze ervaringsdeskundigen bieden hier op gezette tijden activiteiten aan.

Vanaf 1 juli 2020 kan iedereen vanaf 14 jaar lid worden van het JIJ-huis. Het lidmaatschap voor jeugd is 50 euro per halfjaar.
Per september 2020 gaan wij ook van start met een kleinschalige zelfhulpgroep voor kinderen van 14 tot en met 17 jaar. Binnen deze veilige groep kunnen jongeren hun verhaal delen en zullen meerdere kortlopende thema’s aan bod komen, zoals zelfbeeld en eetpatroon. De zelfhulpgroep is vooral bedoeld om jongeren handvatten aan te reiken die hen kunnen helpen zelf verder aan de slag te gaan met herstel.

Uiteraard bent u van harte welkom onze locatie te bewonderen tijdens een vrijblijvend werkbezoek. Voor meer informatie over ons aanbod voor kinderen en jeugd en/of het plannen van een werkbezoek kunt u contact opnemen via info@stichting-jij.nl , of een kijkje nemen op onze website: www.stichting-jij.nl.

MENU
WEET