WEET

WEET is de Nederlandse patiëntenvereniging voor eetstoornissen. Wij richten ons zowel op mensen met een eetstoornis als op hun omgeving.
De missie van WEET is om vanuit een onafhankelijke positie actief bij te dragen aan de verbetering van de zorg voor en kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis en hun naasten.

WEET geeft vorm aan de missie door:

 • Het bieden van onafhankelijke informatie via diverse platformen, zoals het magazine, de website, nieuwsbrieven, social media, campagnes en drukwerk
 • Het organiseren van lotgenotencontact door middel van de telefonische hulplijn, het forum en bijeenkomsten;
 • De stem van de patiënten en hun naasten op te halen middels bijeenkomsten, vragenlijsten, een ledenpanel en algemene ledenvergaderingen. Deze stemmen brengen we in bij de betrokken partijen in het veld, zoals het Ministerie van VWS, zorgverzekeraars, gemeenten, behandelaren en samenwerkingspartners. WEET heeft hierbij een verbindende maar kritische rol.

We hanteren hierbij onder meer de volgende toekomstbeelden, die we hebben ontleend aan de stem van de patiënt en hun naasten:

 • Mensen met een eetstoornis en hun naasten voelen zich erkend en gehoord en als gehele persoon gezien.
 • Behandelingen van mensen met een eetstoornis zijn op maat. Iedere persoon is anders en daar wordt rekening mee gehouden in de behandeling.
 • Behandelaren hebben meer aandacht voor de persoon(lijke problematiek) achter de
  eetstoornis en voor co-morbiditeit.

De functie

Als coördinator stuur jij de groep magazine-vrijwilligers (schrijvers/fotografen) aan.

 • Een magazine is opgebouwd volgens een vaste indeling van rubrieken, de zogenaamde plank. Onze plank bestaat uit ongeveer 20 rubrieken. Een gedeelte hiervan zijn vaste rubrieken en worden zelfstandig ingevuld door het bestuur of een vaste vrijwilliger. Denk bijvoorbeeld aan het voorwoord, de bestuurspagina of de columns. Voor de andere rubrieken moeten inhoudelijke onderwerpen worden aangedragen.
 • Per editie van het magazine organiseer jij minimaal 1 bijeenkomst waar alle magazine-vrijwilligers samen komen. Samen leveren jullie input voor de inhoud van deze rubrieken, maar als coördinator verdeel jij de taken, maak jij de tijdsplanning en bewaakt deze planning ook.
 • Je houdt contact met de magazine-vrijwilligers over de voortgang en koppelt hierover terug aan het bestuur. Je wordt hierin ondersteund door het bestuur. Je werkt nauw samen met het bestuurslid communicatie en het bestuur helpt (eventueel financieel) bij het vinden van een locatie voor de bijeenkomsten.

Wat zoeken wij?

Je hebt affiniteit met eetstoornissen en je kunt je vinden in waar WEET voor staat. Daarbij is het belangrijk dat je ervaring hebt met het coördineren van groepen. Je kunt goed plannen en overzicht bewaren en werken met deadlines gaat je goed af. Het is een pré wanneer je bekend bent met het werkveld eetstoornissen en hierbinnen al de nodige connecties/een netwerk hebt of hierin wilt investeren.

Wat vragen wij?

Je bent bereid om je als vrijwilliger een aantal uren per week in te zetten voor WEET. Bij deze functie zullen drukke weken waarin je meer uur werkt (bijvoorbeeld voorafgaand aan een deadline) worden afgewisseld met rustige weken. Gemiddeld gaat het om een tijdsinvestering van 10 – 13 uur per maand.

Wat bieden wij?

WEET draait volledig op vrijwilligers. Vrijwilligers van WEET krijgen volledige onkostenvergoeding en hebben toegang tot een ruim aanbod aan scholingen en worden afhankelijk van de werkzaamheden begeleid in de vorm van intervisie en / of supervisie.

Heb je interesse en spreekt de functie jou aan? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar Vrijwilligerscoordinator@weet.info We zien je reactie met veel nieuwsgierigheid tegemoet.

Voor meer vacatures klik hier.

MENU
WEET