Openingstijden

DagOchtendMiddagAvond
Maandag 15:00-16:00 (partner)18:00-20:00
Dinsdag17:00-18:0018:00-19:00 (ARFID)
19:00-20:00
20:00-21:00 (vriendin)
Woensdag18:00-19:00
20:00-21:00 (BED, even weken)
Donderdag17:00-18:0020:00-21:00
Vrijdag16:00-17:0019:00-21:00
Zaterdag   
Zondag   

Is de hulplijn in gesprek? Probeer het later opnieuw of spreek een voicemail bericht in. 

Bel je liever op een ander moment dan kun je een afspraak maken via hulplijn@WEET.info. De hulplijncoördinator zal samen met jou een ander tijdstip afspreken waarop jij gebeld zal worden. Je kunt ook de voicemail inspreken van de hulplijn. Laat je naam en telefoonnummer achter en de hulplijncoördinator zal binnen 3 dagen contact met je opnemen. 

In principe is het mogelijk om het hulplijnnummer vanuit het buitenland te bellen. Je moet dan wel +31 voor het nummer zetten (+3185 – 1304617). In enkele gevallen is het helaas niet mogelijk. Je kunt dan wel een belafspraak maken door te mailen naar hulplijn@WEET.info

Let op: de vaste tijden kunnen veranderen. Check altijd eerst de website. De lijn is niet bereikbaar op feestdagen, tenzij anders vermeld. 


De uitgangspunten van de hulplijn

In het kort hopen wij laagdrempelige, ervaringsdeskundige hulp te bieden aan iedereen met een eetstoornis en hun omgeving.   

WEET heeft als uitgangspunten voor de hulplijn  

 • Anonimiteit en vertrouwelijkheid 
 • Laagdrempeligheid 
 • Neutraliteit en onafhankelijkheid 

De hulplijn wordt bemenst door vrijwilligers die hersteld zijn van een eetstoornis of als naastbetrokkene de impact van een eetstoornis van dichtbij hebben meegemaakt. De ervaringsdeskundigen bieden een luisterend oor en oordelen niet over wat je wil delen. Daarnaast zal er begrip zijn voor wat je als beller meemaakt. Vaak is het zo dat de ervaringsdeskundige jouw situatie herkent en erkent, waardoor je je begrepen zult voelen. Vergeet niet dat de ervaringsdeskundige geen hulpverlener, dokter of crisisdienst is. Je kunt onze vrijwilligers alles vragen, maar zij geven zelf aan wanneer zij iets niet weten. De hulplijn is geen alternatief voor een behandeling en contact met de hulplijn is in principe eenmalig. Als je meer wilt lezen over behandelingen kijk dan op de pagina zorg en wanneer je vooral op zoek bent naar contact met lotgenoten kun je een kijkje nemen op het forum van WEET.

WEET neemt een onafhankelijke positie aan in het veld van eetstoornisbehandelingen. Om deze reden zullen vrijwilligers geen advies geven over specifieke instanties. Wel kunnen wij je op weg helpen in je zoektocht naar de juiste behandeling en met je meedenken. 

Voorbeeld vragen van bellers

Mensen bellen de hulplijn om verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld:

 • Heeft mijn kind/vriend(in)/partner een eetstoornis?
 • Heb ik een eetstoornis?
 • Hoe vraag ik of mijn kind/vriend(in)/partner een eetstoornis heeft?
 • Hoe vertel ik dat ik een eetstoornis heb?
 • Hoe overtuig ik mijn kind/vriend(in)/partner om hulp te zoeken?
 • Waar vind ik de motivatie om iets te veranderen?
 • Hoe ga ik om met de eetstoornis van mijn kind/vriend(in)/partner?
 • Hoe ga ik om met mijn eetstoornis?
 • Hoe kunnen we de wachtlijst overbruggen?

Wil je zelf als vrijwilliger aan de slag bij de WEET hulplijn? Wij zijn altijd opzoek naar ervaringsdeskundigen die zich willen inzetten! Kijk dan onder vacatures voor meer informatie.  

MENU
WEET